Intrebări  Frecvente 

Răspunsuri și sfaturi de la consultanții Taxback International.

 • Ce este taxa pe valoarea adăugată (TVA)?

  TVA (Taxa pe Valoare Adaugata) este o taxa indirecta pe bunuri si servicii care poate reprezenta intre 5-27% din cheltuielile cu deplasarile in interes de afaceri. TVA este mentionata pe documentul de plata si achitata catre bugetul de stat al fiecarei tari, costul final fiind suportat de beneficiar. Cotele TVA aplicabile variaza de la tara la tara. TVA este cunoscuta sub diverse denumiri: IVA (Italia), GST (Canada, Australia), MWST (Germania, Austria), TVA (Franta, Belgia) si MOMS (Scandinavia).

  Citește mai mult
 • Pentru ce tipuri de cheltuieli pot beneficia de evaluarea gratuita a sumei rambursabile?

  Societatile isi por recupera TVA pentru o gama larga de cheltuieli, clasificate in 3 categorii: Cheltuieli cu deplasarile externe, Cheltuieli cu furnizorii externi, Cheltuieli intercompany.

  Citește mai mult
 • Care sunt tarile care ramburseaza TVA?

  Taxback International ofera servicii de administrare a procedurii de rambursare si a obligatiilor in domeniul TVA in toate tarile care au un mecanism TVA, inclusiv toate statele membre UE.

  Citește mai mult
 • Ce informatii trebuie sa contina o factura eligibila pentru rambursarea TVA?

  Cererea de rambursare va fi include facturile/bonurile scanate sau in original, in functie de tipul acesteia.

  Citește mai mult
 • Care sunt documentele necesare?

  Taxback International poate administra procedura de rambursare a TVA din multiple jurisdictii pe baza urmatoarelor documente – Copiile facturilor cu TVA, Împuterniciri, Certificat de atestare fiscala, Facturile/bonurile in original.

  Citește mai mult
 • Cat dureaza procedura de rambursare?

  Termenele de procesare pentru cererile de rambursare depind de autoritatile fiscale implicate.In functie de tara in care societatea dvs. a inregistrat cheltuielile, puteti primi rambursarea TVA chiar si in termen de o luna.

  Citește mai mult
 • Cât costă serviciul Taxback International?

  Soluțiile noastre de TVA sunt concepute pentru a se potrivi nevoilor unice ale companiilor de toate dimensiunile, oferind cele mai bune opțiuni de prețuri de pe piață, adaptate nevoilor dumneavoastră.

  Citește mai mult
 • Exista un plafon minim pentru rambursare?

  Nu. Taxback International nu impune un plafon minim, recuperam maximum posibil din TVA eligibila pentru rambursare.

  Citește mai mult
 • Care sunt avantajele serviciilor Taxback International?

  Taxback International combină tehnologia inovatoare, expertiza profundă în industrie și parteneriatele cu valoare adăugată pentru a oferi soluții de TVA.

  Citește mai mult
 • In ce situatii avem obligatia de a ne inregistra in scopuri de TVA in alta tara?

  Societatea dvs. are obligatia de a se inregistra in scopuri de TVA in alta tara daca efectuati operatiuni taxabile in jurisdictia respectiva iar obligatiile in domeniul TVA nu ii revin clientului.

  Citește mai mult
 • Putem solicita rambursarea TVA daca societatea noastra este inregistrata sau are obligatia de a se inregistra in tara in care au avut loc cheltuielile?

  Da. Puteti recupera TVA prin intermediul deconturilor de TVA, rezultand in recuperarea excedentului TVA sau in compensarea sumei TVA de rambursat cu alte debite.

  Citește mai mult
 • Care sunt beneficiile inregistrarii in scopuri de TVA?

  In urma inregistrarii in scopuri de TVA, societatea va putea sa solicite rambursarea TVA pentru achizitii prin intermediul deconturilor de TVA.

  Citește mai mult
 • Care sunt consecintele inregistrarii in scopuri de TVA?

  Societatile au o serie de obligatii fiscale in jurisdictia in care sunt inregistrati in scopuri de TVA, precum emiterea de facturi conforme din punctul de vedere al TVA, gestiunea documentelor, depunerea de deconturi si declaratii fiscale la timp.

  Citește mai mult
 • Care sunt serviciile de care putem beneficia daca societatea noastra este deja inregistrata in scopuri de TVA?

  Administrarea obligatiilor in domeniul TVA in jurisdictii multiple este o procedura complexa, care necesita mult efort si resurse tehnice specifice. Echipa noastra internationala experti in taxele indirecte asigura administrarea eficienta si rentabila a tuturor obligatiilor TVA la nivel local si global, garantand totodata conformitatea fiscala.

  Citește mai mult
 • De ce pot societatile cu cheltuieli externe sa solicite rambursarea TVA?

  In scopul incurajarii comertului international, Uniunea Europeana a introdus in 1980 cadrul legislativ privind rambursarea TVA: directiva 2006/112/CE care permite societatilor stabilite in UE sa isi recupereze TVA pentru cheltuielile din alte state membre.

  Citește mai mult
 • Cat TVA putem recupera?

  In general, societatile inregistrate in scopuri de TVA isi pot recupera integral TVA achitata pentru cheltuieli eligibile. Cotele TVA aplicabile variaza de la tara la tara, precum si cheltuielile eligibile. In unele cazuri TVA poate fi rambursata doar partial, de obicei pentru cheltuieli cu autovehicule, cazare, restaurant sau protocol.

  Citește mai mult