Resurse

Informații TVA pe regiuni și țări

Tabelele de mai jos prezintă exemple de cheltuieli eligibile pentru rambursarea TVA, precum și informații despre cote aplicabile, restricții și termene limita. Cifrele reflectă cotele TVA aplicabile și eligibilitatea la rambursare. Casetele goale reflectă cheltuielile nerambursabile.

Aceste resurse au caracter general, pentru informații specifice activității dvs. vă rugăm să ne contactați.

Țări care rambursează TVA către societăți nerezidente

  • Țări care rambursează TVA către societăți nerezidente
  • Informatii specifice in functie de tara de rezidenta
  • Țări care rambursează TVA către societăți nerezidente
  • Informatii specifice in functie de tara de rezidenta

În unele țări, companiile nerezidente care efectuează livrări de bunuri/servicii neimpozabile pot obține o rambursare a TVA pentru achizițiile efectuate în scopuri profesionale prin intermediul procedurii speciale de rambursare a TVA.

Aceste tabele de TVA conțin exemple de principalele cheltuieli de afaceri pentru care se poate solicita rambursarea TVA. Acesta este doar un ghid general. Vă rugăm să ne contactați direct pentru informații specifice privind afacerea dumneavoastră.

Tabelul TVA UE – Acest grafic prezintă exemple de cheltuieli comerciale comune eligibile pentru rambursări de TVA către companiile stabilite în Uniunea Europeană.
Tabelul TVA Non UE – Acest grafic prezintă exemple de cheltuieli comerciale comune eligibile pentru rambursări de TVA către companiile stabilite în afara UE.

Care sunt principalele criterii pentru rambursarea TVA?

Dacă societatea dvs. înregistrează cheltuieli în interes de afaceri în afara țării de rezidență, aveți cel mai probabil dreptul de a solicita rambursarea TVA.

Fiecare țară are condiții diferite cu privire la TVA eligibilă pentru rambursare, însă criteriile de bază sunt ca solicitantul sa fie înregistrat în scopuri de TVA în țara de rezideță, iar cheltuielile sa fie relaționate la activitatea de bază.

Majoritatea organizațiilor înțeleg importanța recuperării TVA pentru cheltuielile externe în optimizarea fluxului de numerar. De cele mai multe ori însă complexitatea procedurilor poate fi descurajantă. Aici intervine Taxback International. Expertiza noastră in legislația fiscală internațională vă garantează conformitatea cu obligațiile fiscale legate de TVA în toate jurisdicțiile și vă ofera instrumente de raportare avansate pentru un control complet al procedurilor.

Companiile cu activitate în mai multe jurisdicții se confruntă cu mari provocări în administrarea cheltuielilor și a documentelor de plată. Instrumentele noastre de analiză de date identifică integral potențialul de rambursare.

Care este termenul limita pentru recuperara TVA?

In majoritatea tarilor membre UE, termenul limita pentru depunerea cererilor de rambursare TVA este 30 Septembrie (pentru anul fiscal anterior).  Pentru societatile stabilite in afara UE, termenul limita variaza, insa in majoritatea cazurilor este data de 30 Iunie.

Unele tari accepta cereri retroactive de rambursare.

Taxback International va ajuta sa administrati eficient obligatiile fiscale in domeniul TVA in toate jurisdictiile, punandu-va la dispozitie o solutie completa conceputa cu scopul de a minimiza riscurile si de a maximiza potentialul de rambursare.