Resurse

Informatii TVA pe regiuni si tari

Tabelele de mai jos prezinta exemple de cheltuieli eligibile pentru rambursarea TVA, precum si informatii despre cote aplicabile, restrictii si termene limita. Cifrele reflecta cotele TVA aplicabile si eligibilitatea la rambursare. Casetele goale reflectă cheltuielile nerambursabile.

Aceste resurse au caracter general, pentru informatii specifice activitatii dvs. va rugam sa ne contactati.

Tari care ramburseaza TVA catre societati nerezidente

  • Tari care ramburseaza TVA catre societati nerezidente
  • Informatii specifice in functie de tara de rezidenta
  • Tari care ramburseaza TVA catre societati nerezidente
  • Informatii specifice in functie de tara de rezidenta

În unele țări, întreprinderile nerezidente care efectuează livrări de bunuri/servicii neimpozabile pot obține o rambursare a TVA pentru achizițiile efectuate în scopuri profesionale prin intermediul procedurii speciale de rambursare a TVA.

 Aceste tabele de TVA conțin exemple de unele dintre principalele cheltuieli de afaceri pentru care se poate solicita rambursarea TVA. Acesta este doar un ghid general. Vă rugăm să ne contactați direct pentru informații specifice privind afacerea dumneavoastră.

Tabelul TVA UE – Acest grafic prezintă exemple de cheltuieli comerciale comune eligibile pentru rambursări de TVA către companiile înființate în Uniunea Europeană.
Tabelul TVA Non UE – Acest grafic prezintă exemple de cheltuieli comerciale comune eligibile pentru rambursări de TVA către companiile din orice țară din lume.

Care sunt principalele criterii pentru rambursarea TVA?

Daca societatea dvs. inregistreaza cheltuieli in interes de afaceri in afara tarii de rezidenta, aveti cel mai probabil dreptul de a solicita rambursarea TVA.

Fiecare tara are conditii diferite cu privire la TVA eligibila pentru rambursare, insa criteriile de baza sunt ca solicitantul sa fie inregistrat in scopuri de TVA in tara de rezidenta, iar cheltuielile sa fie relationate la activitatea de baza.

Majoritatea organizatiilor inteleg importanta recuperarii TVA pentru cheltuielile externe in optimizarea fluxului de numerar. De cele mai multe ori insa complexitatea procedurilor poate fi descurajanta. Aici intervine Taxback International. Expertiza noastra in legislatia fiscala internationala va garanteaza conformitatea cu obligatiile fiscale legate de TVA in toate jurisdictiile si va ofera instrumente de raportare avansate pentru un control complet al procedurilor.

Companiile cu activitate in mai multe jurisdictii se confrunta cu mari provocari in administrarea cheltuielilor si a documentelor de plata. Instrumentele noastre de analiza de date identifica integral potentialul de rambursare.

Care este termenul limita pentru recuperara TVA?

In majoritatea tarilor membre UE, termenul limita pentru depunerea cererilor de rambursare TVA este 30 Septembrie (pentru anul fiscal anterior).  Pentru societatile stabilite in afara UE, termenul limita variaza, insa in majoritatea cazurilor este data de 30 Iunie.

Unele tari accepta cereri retroactive de rambursare.

Taxback International va ajuta sa administrati eficient obligatiile fiscale in domeniul TVA in toate jurisdictiile, punandu-va la dispozitie o solutie completa conceputa cu scopul de a minimiza riscurile si de a maximiza potentialul de rambursare.