Taxa pe Valoare Adaugata

Recuperați TVA pentru cheltuielile de afaceri și facturile de furnizori pentru a genera cu ușurință venituri pentru afacerea dumneavoastră.

Recuperați până la 27% din cheltuielile de afaceri atât externe, cât și interne, prin recuperarea TVA.

Couple sitting with manager at the travel agency office and reviewing contract

Recuperare TVA Extern

Angajații care călătoresc peste hotare reprezintă o cheltuială uriașă pentru companii. Vestea bună este că firmele pot solicita recuperarea TVA pentru cheltuielile internaționale aferente deplasărilor angajaților, chiar și atunci când TVA nu este înregistrat în țara în care au loc cheltuielile.

Cheltuielile eligibile includ cazare, mese, transport, închiriere de mașini, costuri cu evenimentele, taxe profesionale etc.

Cerere de recuperare TVA internă

Întreprinderile pot recupera TVA pentru tranzacțiile de călătorie și cheltuieli interne (T&E), cum ar fi hoteluri, cazare, masă, divertisment etc. Cererea de recuperare se face de obicei lunar sau trimestrial, dar unele țări vă permit, de asemenea, să revendicați TVA pentru călătoriile de afaceri locale care au avut loc în trecut.

Recuperarea regulată a TVA internă oferă fluxuri de numerar frecvente în afacerea dumneavoastră.

Portrait of smiling businesswoman sitting at desk in the office working on laptop
Couple sitting with manager at the travel agency office and reviewing contract

Facturi de la furnizori

Facturile de achiziție de la furnizori străini atrag TVA extern semnificativă, care este adesea rambursabilă. Cu toate acestea, procesul de recuperare este complex, determinând multe companii să piardă rambursările de TVA.

Companiile pot revendica TVA pe facturile AP în domenii precum scule, aprovizionare și instalații, închiriere și cumpărare de locații, servicii profesionale (consultanți, avocați, agenții), instruire și evenimente, TVA de import sau cheltuieli pentru companii aeriene.